logo
RNTV Live

Ploieștiul se modernizează. Investiții în valoare de 81 de milioane euro

album ploiesti33
Mihai Constantinescu

Ploieștiul se modernizează. Investiții în valoare de 81 de milioane euro.

Primăria Municipiului Ploiești are în derulare, anul acesta, 23 de proiecte esențiale, cu finanțare din fonduri europene în valoare totală de 81 de milioane euro.

Până în prezent, 14 milioane de euro au fost deja contractate pentru  o serie de proiecte axate pe educație, mobilitate și servicii socio-medicale.

Ploieștiul se modernizează

Astfel, executivul ploieștean a semnat, în cursul acestui an, contractele de finanțare pentru 7 proiecte importante cu finanțare din fonduri europene, menite să modernizeze infrastructura sistemului de învățământ și să asigure condiții optime pentru elevii și preșcolarii ploieșteni, dar și să dezvolte serviciul de transport public urban. Acest lucru se va asigura prin achiziționarea unor mijloace de transport nepoluante, electrice, cu un grad de confort crescut pentru utilizatori, care să permită reducerea emisiilor de carbon la nivelul municipiului nostru.

În acest context, amintim proiectele:

  • Modernizare Școala Gimnazială “Candiano Popescu” și construire sală de educație fizică școlară;
  • Modernizare Școala Gimnazială nr. 19 și amenajare teren de sport;
  • Modernizare Școala Gimnazială nr. 13;
  • Modernizare Școala Gimnazială „Florin Comișel”.

Nu în ultimul rând o parte din sumele contractate sunt direcționate spre domeniile sănătății și incluziunii sociale. Se pot menționa modernizarea locuințelor din Aleea Cătinei nr. 3 sau înființarea unui centru comunitar integrat, în vederea furnizării de servicii sociale și medicale de calitate pentru persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune comunitară.

Alte 16 proiecte investiționale, esențiale pentru dezvoltarea durabilă a municipiului nostru, au fost structurate eligibil, conform cerințelor legale în vigoare, având elaborată toată documentația necesară obținerii, de către Municipiul Ploiești, a fondurilor acordate prin programele naționale de profil.

Proiectele respective sunt axate pe obiective de investiții locale prioritare și au fost depuse, la termen, în vederea accesării finanțărilor din fonduri europene.  În prezent, acestea se află în analiză de specialitate la autoritatea finanțatoare.

Administrația publică ploieșteană continuă să evalueze, constant, necesitățile prioritare ale orașului nostru și să dezvolte o serie de proiecte investiționale, în conformitate cu politicile Uniunii Europene.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor