logo
RNTV Live

Ce înseamnă o mărire cu 10% pentru o pensie de 1000 de lei? Ploieștenii au răspunsul!/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Ce înseamnă o mărire cu 10% pentru o pensie de 1000 de lei? Ploieștenii au răspunsul!

Posibila crestere a indemniatiilor pensionarilor cu 10 procente scoate la iveala adevarate povesti emotionante ale varsnicilor. Oameni care dupa ani buni de munca abia reusesc sa isi duca traiul zilnic. Multi au pensii de aproximativ 1000 de lei, iar scumpirile aparute in ultima vreme ii lasa fara niciun ban la final de luna. Chiar daca spun ca marirea este infima se bucura ca sumele sunt de luat, si nu de dat.

Ce înseamnă o mărire cu 10% pentru o pensie de 1000 de lei? Ploieștenii au răspunsul!

Majorarea cu 10% a pensiilor in Romania poate reprezenta o veste buna pentru varsnici. Cel putin sunt bani de primit! Doar ca cei 180 de lei adaugati unei pensii de aproape 1000 de lei nu schimba prea mult venitul pensionarilor. Reprezentantii acestei categorii vorbesc despre necesitatea unei mai bune organizari a guvernantilor, cand vine vorba despre cei care au muncit o viata intreaga, ca sa ajunga la batranete cu o pensie de nimic.

Doina Sireteanu are 64 de ani. A lucrat peste 30 de ani, iar acum primeste o pensie de putin peste 1000 de lei. Fiica sa a fost nevoita sa plece la munca in strainatate si i-a lasat nepotelul in grija. Este bolnava, si are nevoie urgenta de o operatie la ochi, fara de care risca sa ramana nevazatoare. Cu greu reuseste sa isi duca traiul de zi cu zi.

Cu privire la procentul de crestere al indemnizatiilor pentru varsnici, Președintele Klaus Iohannis a precizat ca pensionarii nu trebuie să plătească prețul crizelor. În condițiile în care avem o inflație care trece de 15%, sefu statului este de parere ca majorarea pensiilor de la 1 ianuarie ar trebui sa țină cont de inflație.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor