logo
RNTV Live

Ploiești: Comportamentul nefiresc a atras atenția asupra lor. Erau pe cale să spargă a șasea mașină din ziua respectivă

sursă foto Jurnalul Olteniei
Mihai Constantinescu

Dați de gol de comportamantul nefiresc

Ploiești: Comportamentul nefiresc a atras atenția asupra lor. Erau pe cale să spargă a șasea mașină din ziua respectivă

Pe cei doi, un adolescent de 15 ani și un tânăr de 20 de ani, polițiștii i-au întâlnit pe 4 decembrie pe o stradă din Ploiești. Comportamentul ciudat le-a atras atenția polițiștilor care au decis să-i legitimeze.

Nu mică le-a fost mirarea să constate că cei doi ploieșteni  sunt bănuiți de comiterea a 5 furturi din autovehicule săvârșite în cursul zilei în care au fost depistați, în municipiul Ploiești și pe raza comunelor Bucov și Blejoi și, cel mai probabil, erau gata să o dea pe a șasea dacă aceștia nu interveneau.

Cum acționau

Modul de acționare era unul destul de simplu. Potrivit polițiștilor ,aceștia profitau, de principiu, de faptul că părțile vătămate își lăsau bunuri la vedere în habitaclu (genți, telefoane, laptop, borsete), pe care le sustrăgeau, după ce spărgeau geamul portierei. În cazul furtului unui laptop și a unei genți în municipiul Ploiești, acestea au fost sustrase din portbagajul lăsat neasigurat câteva minute de către proprietarul autovehiculului.

De asemenea, din cercetări a rezultat că tot aceștia, împreună cu un alt bărbat, de 20 de ani, din Filipeștii de Târg, ar fi pătruns prin efracție, în noaptea de 03-04 decembrie, în incinta unei librării din Ploiești. Au sustras de aici suma de 10.000 de lei. Acesta din urmă a fost depistat în dimineața zilei de 5 decembrie, în zona Gării de Sud din Ploiești, fiind adus la audieri.

Totodată, primii doi mai sunt cercetați si pentru distrugerea unui perete exterior al unei cafenele din Ploiești, faptă petrecută în noaptea de 30 noiembrie – 1 decembrie.

Măsuri luate

Minorul de 15 ani urmează a fi expertizat din punct de vedere psihiatric, conform procedurii, în vederea stabilirii existenței discernământului. La acest moment, se află internat într-un centru de plasament.

În privința celorlalți doi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus cercetarea lor în stare de libertate, spun polițiștii.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/basarab-a-fost-arestat-preventiv-cercetat-pentru-38-de-infractiuni/?fbclid=IwAR0y1ksPsHLbO7DBu4BPWyT9tTvajsv10iFOz_ltmkxWhzbF1Fueldbud-I

Vezi și https://portal.republikanews.ro/atentie-la-vacantele-de-sarbatori-o-turista-a-platit-3-600-lei-pentru-o-cabana-care-nu-exista/?fbclid=IwAR1Baewi5otZQZcJomUQmITv0-dLIjlB41qiltSQNatzHAlnR8sUbupxWgc

Vezi și https://portal.republikanews.ro/ploiesti-un-pusti-de-14-ani-a-furat-aseara-masina-parintilor-ce-a-urmat-este-incredibil/?fbclid=IwAR1ZmQdXiTZlV00BOk6eZE3Tgi5Ed9abBDT52soAb4h1FbDqE7GfomYuGVs

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor