logo
RNTV Live

VIDEO/ Peste 630 de mistreți vor fi împușcați în Prahova. Sălbăticiunile au distrus sute de hectare de culturi

3mistret (Large)
Oana Stoica

Mistreții continuă să facă prăpăd prin localitățile Prahovei. Brazi, Mănești, Teișani, Cerașu, Gherghița și Târgșorul Vechi sunt ultimele afectate de porcii flămânzi care au distrus culturile.

Vorbim de sute de hectare de culturi agricole peste care au trecut mistreții și au mâncat plantele aflate în plină dezvoltare. Cele mai afectate sunt culturile de porumb, preferate de mistreți.

Localnicii sunt disperați și au cerut ajutorul vânătorilor care au distribuit hrană în păduri și încearcă să îndepărteze sălbăticiunile. De vină sunt însă și proprietarii terenurilor care nu își asigură paza culturilor, mai ales în această perioadă.

Cum AJVPS Prahova dispune de un singur paznic de vânătoare la 7000 de hectare, este dificil ca doar vânătorii să țină departe mistreții.

În acest moment, în pădurile din Prahova ar exista, pe cele 19 fonduri de vânătoare ale AJVPS,  aproximativ 1400 de mistreţi, iar autorităţile au impus o “cotă de recoltare” record. Peste 630 de mistreți vor fi împușcați în următoarea perioadă.

În total, în tot județul, sunt mult mai mulți mistreți. Conform Gărzii Forestiere Prahova, se știe de aproximativ 3000 de exemplare care continuă să se înmulțească. Cota de vânat, în cazul mistreţilor, este de aproximativ 40% în acest an, repartizată pe fonduri de vânătoare, ceea ce înseamnă că administratorii acestor fonduri au obligaţia să împuşte aproximativ 1.300 de exemplare, cu posibilitatea suplimentării cotei spre finele anului.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor