logo
RNTV Live

Planuri mari cu Casa Căsătoriilor/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Planuri mari cu Casa Căsătoriilor!

La mai bine de un deceniu de la retrocedare, Primăria Ploieşti plănuieşte să încerce din nou achiziţia fostei Case a Căsătoriilor. Primarul Andrei Volosevici a anunţat că speră, cu ajutorul unei sponsorizări, să facă o expertiză tehnică a clădirii, urmată de punerea în dezbatere publică a posibilității de achiziționare a acesteia. 

Una dintre clădirile emblematice ale Ploieştiului, cunoscută de ploieșteni drept „Casa Căsătoriilor” reintră în atenția municipalității.

Construită în jurul anului 1850 de către memorabilul primar al Ploieştiului, ctitor al Bulevardului, Radu Stanian, care a locuit aici, a devenit în prezent o adevărată ruină.

Acesta este și motivul pentru care primarul Andrei Volosevici anunță că va încerca, din nou, ca acest imobil de o importanță majoră pentru Ploiești să fie achiziționat de municipalitate. În acest context, edilul-șef al orașului speră, cu ajutorul unei sponsorizări, să facă o expertiză tehnică a clădirii. Apoi, dorește să pună în dezbatere publică posibilitatea achiziționării  acestui imobil.

În cazul în care se va ajunge la o decizie, iar clădirea va reintra în patrimoniul municipalității, primarul Volosevici susține ideea ca acolo să fie mutată, din nou, Casa Căsătoriilor.

Clădirea a fost naţionalizată în anii ’50. A funcţionat între anii 1955 și 2008 drept Casă a Căsătoriilor, ultimul an fiind acela în care imobilul a fost retrocedat. Autorităţile ploieştene au făcut o ofertă, la acel moment, refuzată de proprietar. Consiliul Judeţean a făcut o ofertă, mai târziu, în 2016, după valoarea dată de un evaluator, însă proprietarul a refuzat. A preferat ca imobilul să fie lăsat pradă paraginei, în continuare, în speranţa obţinerii unui câştig mai mare.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cine-este-cel-care-a-creat…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-primar-din-prahova…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-panica-in-centrul…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor