logo
RNTV Live

Plantări masive în Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Plantări masive în Prahova

Este vremea ideală pentru a planta arbori. Specialiștii în silvicultură din cadrul Direcției Silvice Prahova sunt în plină acține de plantare în zona montană, inclusiv la Cheia, acolo unde în 2020, peste 80 de hectare de pădure au fost culcate la pământ de un fenomen meteo devastator.

Plantări masive în Prahova

Direcția Silvică Prahova va planta și în această toamnă  sute de mii de puieti forestieri. Ultima campanie de împadurire de anul acesta este în plină desfășurare. Printre zonele unde se plantează este și pădurea de la Cheia, Aici, 85 de ha au fost culcate la pamant de un vant ce a batut cu puterea unui uragan. Specialistii silvici au trudit în tot acest timp pentru a regenera zona afectată, iar acum se apropie de încheierea procesului de refacere a pădurii.

Directia Silvica Prahova si-a propus sa regenereze in cursul anului 2022 o suprafata de peste 200 de ha.  Speciile plantate nu sunt alese la întâmplare, ci în funcție de zona georgrafică. Directia Sivica Prahova a plantat anul acesta peste 800.000 de puieti forestieri din speciile brad, molid, gorun, stejar, plop, fag, frasin si paltin.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor