logo
RNTV Live

Uzina 1 Mai – Arc peste timp/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Uzina 1 Mai – Arc peste timp

Prima lună a anului 2022 marchează un moment important pentru ploieştenii pasionaţi de istoria locală: începând cu data de 21 ianuarie, Societatea Culturală „ATOM” Ploieşti şi unul dintre centrele comerciale afalte in zona de sud a orasului inaugurează expoziţia „Uzina 1 Mai – Arc peste timp”, organizată pe galeria centrului comercial.

Ploieşteni şi nu numai sunt aşteptaţi Centre pentru a retrăi momente din perioada de glorie a istoriei petrolului românesc şi, implicit, a Uzinei celebre în întreaga lume. „1 Mai”, cea mai mare uzină de utilaj petrolier din Europa, producea instalaţii de foraj petrolier dintre cele mai performante la nivel mondial, achiziţionate inclusiv de celebre companii de profil americane.

Societatea Culturală „ATOM” Ploieşti, în parteneriat cu centrul coemrcial, au pregătit pentru vizitatori o trecere în revistă a istoriei de 110 ani a Uzinei „1 Mai”. Fotografiile din diverse etape ale întreprinderii pot fi admirate îndeaproape, împreună cu o scurtă şi relevantă descriere.

Obiecte de preţ din colecţia Societăţii „ATOM” vor putea fi admirate, de asemenea: medaliile de aur obţinute de Uzina „1 Mai” la târgurile internaţionale de profil, diplome, albume fotografice, colecția ziarului „Metalurgistul” sunt câteva din elementele care pot fi observate în cadrul expoziţiei.

„Este o onoare pentru noi să fim gazdele unui eveniment atât de important pentru comunitatea din care facem parte. Ne fascinează istoria acestui loc şi a uzinei în sine. Ne bucurăm să putem vedea astăzi în galeria comercială imagini de colecţie, amintiri a ceea ce reprezenta mândria Ploieştiului şi să păstrăm viu spiritul Uzinei 1 Mai.” – declară Ioana Gheorghe, managerul general al centrului comercial Prahova Value Centre.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-panica-in-centrul…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor