logo
RNTV Live

Plăcintă de Porumbel!

petrolul - flacara
Cristian Anghelescu

Plăcintă de Porumbel!

După ce, în urmă cu două săptămâni, se impunea în Cupa României, Petrolul a întâlnit din nou Flacăra Moreni.

Cu o echipă schimbată în proporție însemnată, Gabi Paraschiv făcând nu mai puțin de șase modificări față de meciul de Cupă, morenarii au început extrem de curajos. Cernea (2) a șutat puternic, dar necadrat, din lovitură liberă directă, de la 25 de metri. Iar M. Plăcintă l-a imitat, din acțiune, lumea începând să murmure. Cert este că, până în minutul 12, elevii lui Grigore nu au reușit să ajungă în preajma careului advers! Au făcut-o printr-un corner rămas fără rezultat.

În minutul 22, pe fondul unei revigorări evidente, Petrolul a fost extrem de aproape de gol. Arnăutu a verticalizat către Ciocâlteu (22) dar jucătorul de atac l-a luat la țintă pe portarul Curchi, ieșit la blocaj! Cinci minute mai târziu, Antoche a șutat din apropierea colțului careului mare, dar mingea a zbutat peste poartă!

De aici a început totul…

Lovitura de măciucă a apărut în minutul 33, L. PLĂCINTĂ șutând de la peste 35 de metri direct sub bară! Golul, unul de portar, l-a determinat pe Grigore să schimbe, Bolboașă înlocuindu-l pe Botezan. Implicit, în virtutea algoritmului impus de FRF vizând juniorii, tehnicianul a renunțat la Puchea pentru introducerea lui Saim!

Imediat după reluare, Olaru l-a înlocuit pe Lambru și se spera într-un reviriment. Meciul a căpătat intensitate pentru “petroliști” doar după ce arbitrul Porumbel  i-a eliminat pe Matei și Neguț, ambii pe merit! Iar introducerea lui N. Popescu a însemnat revirimentul Petrolului. Acesta a ratat șutul de gol în minutul 67 dar travaliul a contat enorm!

Egalare și descătușare

În minutul 79, acesta a șutat din vole dar Curchi a respins formidabil până la 16 metri. De unde VELISAR (79), venit lansat, a șutat în dreapta portarului, fără nicio șansă pentru echipa dâmbovițeană: 1-1!

După alte șase minute, pe fondul unei presiuni continue, normale ținându-se cont că oaspeții jucau fără doi jucători, SAIM a reușit golul descătușării: 2-1!

În penultimul minut de prelungiri, ARNĂUTU a reușit să marcheze din fața porții goale și să încheie suferința suporterilor: 3-1!

Iar în ultimul minut, la capătul unei faze cursive, în șapte jucători de câmp (!) TIMOFTE a marcat, cu capul, peste Bolboașă, ieșit: 3-2!

Rămâne un mister decizia lui Grigore de a-l delega pe preparatorul fizic Marius Haită să iasă în spațiul tehnic pentru a comunica cu elevii săi!

Morenarii au jucat foarte bine pentru o echipă aflată în deplasare, semn că primirea sumelor restante a contat din plin!

Casetă

FC Petrolul Ploiești – Flacăra Moreni 3-2 (0-1)

Stadion: ”Ilie Oană”. Spectatori: circa 2000 . Marcatori: Velisar (79), Saim (85), Arnăutu (90+3)/ L. Plăcintă (33)

FC Petrolul: Botezan (39 Bolboașă) – Catană, Prunescu (cpt), Frâncu (55 N. Popescu), Velisar – Chindriș, Antoche – Lambru (46 Olaru), Puchea (39 Saim), Ciocâlteu – Arnăutu. Antrenor: Octavian Grigore.

Flacăra Moreni: Curchi – Negrea, Oprea, Matei, Palamariu (57 Timofte) – L. Plăcintă, M. Plăcintă – Țânțaru, Tocan, Cernea – Neguț. Antrenor: Gabriel Paraschiv.

Cartonașe galbene: Antoche (48)/ Tocan (7, 88), Matei (30, 49), Neguț (34, 55), Oprea (49), Curchi (65), L. Plăcintă (69), Negrea (84)

Cartonașe roșii: Matei (49), Neguț (55), Tocan (88)

Au arbitrat: Valentin Porumbel (Oltenița) – Șerban State (Curtea de Argeș) și Costinel Pompiliu Barbu (Craiova)

Observatori: Radu Petre și Aurel Ionescu (ambii din București)

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor