logo
RNTV Live

Petrolul, lovitură de proporții: cine ar urma să preia echipa

Captură ecran (212)
Ștefan Petre

Sunt șanse ca Petrolul Ploiești să aibă, în următoarea săptămână, un nou patron, informează prosport.ro! Este vorba despre Marian Copilu.

Fost președinte la CFR Cluj și manager la Universitatea Craiova, acesta s-ar afla în negocieri, de ceva timp, pentru preluarea legendarului club prahovean, conform surselor ProSport (persoane din anturajul grupării ploieștene). Contractul cu Petrolul urmează să fie parafat în această săptămână sau, cel târziu, la începutul săptămânii viitoare.

Potențialul viitor patron al grupării prahovene este un personaj cunoscut în fotbalul românesc. Multiplu campion național ca președinte la CFR Cluj, el a primit însă de la patron reproșuri legate de cum a gestionat partea financiară, la plecarea de la echipă. Apoi, Marian Copilu a devenit manager la Universitatea Craiova, doar că lipsa dreptului de semnătură (pe care patronul Mihai Rotaru i l-a refuzat din start) l-a împiedicat să schimbe prea tare destinul echipei din Bănie. Experiența a fost destul de scurtă și, mai degrabă, neplăcută pentru ambele părți, astfel că Rotaru și Copilu au decis să pună capăt colaborării.

Ce sumă ar trebui să plătească pentru a prelua clubul

Acum, ambițiosul om de fotbal vrea să treacă la un alt nivel și a decis astfel să preia Petrolul Ploiești ca patron. Copilu ar fi dispus să riște 2,2 milioane de euro, o sumă deloc mică, deși ar avea promis sprijinul autorităților locale.

Dacă tranzacția se va realiza, Petrolul va intra cu siguranță într-o nouă etapă, cel puțin în istoria modernă. Posibilul nou patron este un personaj renumit, cu performanțe notabile în fotbalul nostru – e drept, momentan, doar pe banii altora și, aceia, în sume uriașe! Rămâne de văzut dacă echipa-fanion a orașului Ploiești și a județului Prahova se va transforma într-o echipă stabilă financiar, care să se lupte pentru calificarea în play-off-ul Superligii sau într-un club al cărui declin nu poate fi stopat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Sursă: https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/bomba-anului-in-superliga-marian-copilu-noul-patron-de-la-petrolul-ploiesti-detalii-despre-mutarea-soc-care-poate-transforma-clubul-prahovean-intr-o-forta-a-romaniei-exclusiv-19588973

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor