logo
RNTV Live

ISTORIA SPORTULUI PRAHOVEAN

Barbuceanu Nicoleta

Istoria sportului prahovean poate fi aflată dintr-o expoziție prezentată în această perioadă la Muzeul Petrolului din Ploiești. Vizitatorii pot vedea obiecte cu autografele sportivilor, imagini și articole de arhivă, costume de competiții și medalii ale marilor campioni. Sunt prezentate și exponate sportive fascinante din viața echipei legendare de fotbal Petrolul. La vernisajul expoziției a fost prezentă și Corina Ungureanu, campionă mondială la gimnastică.

Expoziția „Petrolul – simbol al sportului prahovean” este realizată de Muzeul Județean de Științele Naturii și Clubul Sportiv Petrolul Ploiești. Galeria prezintă o parte exponențială a istoriei clubului respectiv. Sunt expuse costume de competiție și medalii obțiunute de marii campioni pe care Clubul Sportiv Petrolul i-a avut în arena olimpică. Vorbim despre campioana mondială la înot Tamara Costache, vicecampionul la box amator Adrian Diaconu și Corina Ungureanu, campioană mondială la gimnastică.

Expoziția este deschisă pentru vizitare până pe 28 februarie. Intrarea se face pe baza unei programări la numărul de telefon 0721.090.866.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor