logo
RNTV Live

Petrolul a defilat și la Cornu!

petrocornu
Ciprian Radu

După ce marcaseră 28 de goluri în precedentele cinci partide, petroliștii au dat de un adversar dificil la Cornu. Era de așteptat, din moment ce echipa antrenată de Mihai Dinu fusese remarcată prin jocul bun și pe stadionul Ilie Oană, în turul campionatului.

Bine așezați in teren, fotbaliștii din Cornu au păstrat poarta intactă în prima repriză. Multe ocazii însă în contul lupilor, portarul Dumitrache și colegii săi din defensivă fiind solicitați din plin de Vintilă, Claudiu Tudor, Păun sau Gabi Frâncu. Superiori la jocul aerian, lupii și-au creat cele mai mari oprtunități de a înscrie la fazele fixe, odată cu urcarea fundașilor centrali Prunescu și Gabi Frâncu în careul advers.

Organizată bine tactic, în ciuda faptului că Petrolul a dominat jocul și s-a aflat de destule ori la finalizare, CS Cornu a cedat în debutul reprizei secunde.

Georgian Păun a deschis scorul cu un șut excepțional, de la 17 metri, care s-a dus pe colțul lung, în plasa laterală a porții lui Dumitrache. Execuție aproape imposibil de apărat!

Golul zilei putea fi însă al lui Claudiu Tudor. Sărbătorit chiar în ziua meciului, la 32 de ani, căpitanul lupilor era să înscrie cu o torpilă de la peste 22 de metri  în bara transversală!

Petrolul a forțat desprinderea și a reușit să înscrie golul al doilea în minutul 69. Abia intrat pe teren în locul lui Vintilă, Roland Stănescu a reluat imparabil, cu capul, după un corner executat de Păun.

Repede de tot, lupii au înscris pentru 3-0 și au rezolvat astfel partida de la Cornu. Păun – jucătorul meciului – a luat o fază pe cont propriu, a driblat inclusiv portarul și și-a trecut în cont dubla, pentru o victorie meritată a galben-albaștrilor în fața uneia dintre echipele bune ale Ligii A Prahova.

CS Cornu – Petrolul Ploiești 0-3 (0-0)

Stadion: Cornu. Spectatori: apx. 1.500

Marcatori: Păun (47, 71), Stănescu (69)

CS Cornu: Dumitrache – Ad. Oae, Cortan, O. Gheorghe, Șt. Oaie – Gavrilă (62 Herea), Zamfir (77 Sintulescu) – Simion (46 Jinga), Prodan (79 Oprea), Băcioiu – Șovăială. Antrenor: Mihai Dinu

Petrolul: Marinică – Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar – Chiriță (79 Nițescu)– N. Popescu (75 Dumitrescu), Păun, Tudor (72 Butufei), D. Gheorghe – Vintilă (65 Stănescu). Antrenor: Octavian Grigore.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor