logo
RNTV Live

Petrol de 5 milioane de euro ascuns în pădure la Ghighiu

Screenshot_20230205_104114
Ștefan Petre

În Prahova, în pădurea din apropierea mănăstirii Ghighiu, un bărbat a îngropat ilegal 300 de tone de produse petroliere, care ulterior erau vândute către benzinării.

Dosarul care privește depozitul uriaș de combustibil are deja zeci de persoane audiate. Cele 300 de tone de păcură și produse petroliere au fost găsite în trei bazine îngropate şi în șapte rezervoare de suprafață, chiar în apropierea orasului Ploiești. Proprietarul nu a oferit informații legate de originea combustibilului, dar se presupune existența unui câștig de peste cinci milioane de euro.

Depozitul, amplasat strategic în apropierea Drumului Național 1 și autostrăzii A3, se afla într-o pădure din spatele mănăstirii Ghighiu, de lângă Ploiești. În fiecare săptămână, cisternele încărcau de acolo combustibil. Produsul petrolier pleca cu documente întocmite fictiv către cumpărători de bună credință, potrivit anchetatorilor.

Localnicii nu știau prea multe despre bazinele uriașe în care era depozitat carburantul. De cel puțin patru ani, presupusul proprietar ar fi cumpărat ilegal o cantitate impresionantă de combustibil petrolier pe care l-ar fi vândut apoi către benzinării mici din toată țara.

Investigațiile scot la iveală un profit uriaș

În urma cercetărilor celor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din sectorul doi al Capitalei, s-a descoperit afacerea ilegală a bărbatului din Prahova după ce în cele două firme deținute de el în Bucureşti ar fi intrat timp de patru ani peste cinci milioane de euro, bani care nu au fost justificați de către proprietar.

Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din sectorul doi al Capitalei a desfășurat peste 60 de percheziții în București, Ilfov, Prahova și alte patru județe din țară. În urma cercetărilor, la audieri vor fi aduse 40 de persoane care se presupune că știau de această afacere, dar nu au recunoscut nimic organelor competente. Printre cei audiați se numără și proprietarul depozitului, care nu le-a spus anchetatorilor de unde provin cele 300 de tone de combustibil. În cazul în care bărbatul va fi găsit vinovat, acesta riscă între șapte și cincisprezece ani de închisoare.

Surse: Știrile Pro TV, PH Online

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor