logo
RNTV Live

VIDEO / Cine e de vină? Primarul care a pus orașul pe butuci sau directorul singurei societăți pe profit din subordinea Primariei?

iluminat festiv
rnews

Iluminatul ornamental festiv al Ploieștiului a stârnit scandal la nivel înalt! Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, îl acuză pe directorul Societății de Gospodărire Urbană, Donald Constantin, că „activitatea care ține de realizarea iluminatului public festiv trenează”. „Am ajuns la concluzia că domnul Donald Constantin dorește ca pentru perioada de sărbători municipiul Ploiești să fie în beznă. Această activitate de pregătire a iluminatului ornamental festiv a început din luna august și nici până în prezent nu a fost urcată pe SEAP. De două săptămâni tot au încercat cei de la SGU să ridice pe SEAP, de trei ori a fost respins. Cred că domnul Donald Constantin ar trebui să fie mult mai atent cu astfel de lucruri și ar trebui să depună absolut toate eforturile astfel încât să nu ne trezim în situația în care ne-am trezit anul trecut”, a declarat primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, care a adăugat că i-a cerut de mai multe ori directorului SGU, Donald Constantin, să-și dea demisia. Bugetul alocat iluminatului festiv este de 1,2 milioane de lei, sumă din care se vor plăti închirierea și montarea instalațiilor.

În replică, Donald Constantin, directorul SGU Ploiești, a declarat că se fac presiuni asupra sa și că primarul Dobre nu cunoaște situația la zi. „Se pare că domnul Dobre face în continuare presiuni asupra SGU, singura societate care merge bine, pe profit. În paralel, celelalte societăți care sunt în administrarea Consiliului Local au probleme financiare, multe dintre ele nu au nici măcar conducere. Domnul primar se uită în grădina SGU și uită că în trei luni a desființat CSM-ul și că societățile celelalte nu funcționează la capacitatea lor. Se fac presiuni asupra mea din momentul în care domnul Dobre a ajuns primar. În privința iluminatului de sărbători, este o minciună, încearcă să se acopere pentru o eventuală întârziere și să arunce în curtea SGU problemele care sunt generate de Primărie. Am înțeles că dânsul a făcut referire la o dată din luna august. Probabil că nu a întrebat comisia care a analizat amplasarea, modelul și culoarea acestor instalații. Discuția s-a purtat pe parcursul a o lună de zile, iar la sfârșitul lunii septembrie s-a făcut caietul de sarcini”, a declarat Donald Constantin, care a adăugat că Ploieștiul va fi iluminat festiv în perioada sărbătorilor.

Decizia asupra amplasării și modelului instalațiilor a fost luată de Teodora Marin, City Manager, și de Eugen Prună, consilierul primarului Adrian Dobre. Ținând cont de trecutul profesional al consilierului primarului, nu ar fi de mirare ca de sărbători să îl vedem în centrul orașului pe Moș Gerilă!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor