logo
RNTV Live

Paşi spre normalitate în Prahova! Se desfăşoară cel mai important proiect de educaţie incluzivă/ VIDEO

scoala-incluziva-2
Mihai Constantinescu

Paşi spre normalitate în Prahova! Se desfăşoară cel mai important proiect de educaţie incluzivă. Incluziunea şcolară în rândul elevilor din grupurile şcolare aflate în minoritate, aşa cum sunt şi cele cu elevi de etnie rromă, este o necesitate la ora actuală. Este motivul pentru care Asociația ARES’EL, în calitate de Promotor de proiect, în parteneriat cu mai multe unităţi şcolare a lansat proiectul “O școală incluzivă pentru noi! “Scopul lui este acela de a ajuta toţi copiii să aibă acces şa educaţie de calitate într-un mediu incluziv.

Cristina Lunca, presedinta Asociația ARES’EL, a explicat faptul că proiectul este o necesitate şi că pentru reuşita lui trebuie implicaţi nu doar elevii, ci şi părinţii şi cadrele didactice.

Grupul țintă al proiectului este format din 72 de profesori  din unitățile școlare partenere din județul Prahova care lucrează cu copii romi; 120 de părinti (romi si neromi) ai elevilor din unitățile școlare partenere din județul Prahova; 240 de elevi (romi si neromi) din unitățile școlare partenere din județul Prahova.

Unităţile de invătâmât participante sunt: : Liceul Tehnologic Mecanic, Municipiul Câmpina, Școala Gimnaziala Erou Sergent Grigore Ioan, Comuna Dumbravesti, Școala Gimnaziala Mihai Viteazul, Oraș Boldești-Scăieni, Școala Profesională Bălțești, Comuna Bălțesti și Școala Gimnaziala Podenii Noi, Comuna Podenii Noi.

Perioada de implementare a proiectului este 01.03.2022 până la data de 30.06.2023.

Valoarea  proiectului este 137044 EURO. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE-Mecanismul financiar 2014-2021, proiecte în domeniul incluziunii copiilor romi în școală în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România.

Material realizat cu sprijinul financiar al Mecanismului Financiar al SEE 2014 – 2021. Conținutul acestuia (text, fotografii, video) nu reflectă opinia oficială a Operatorului de Program, a Punctului Național de Contact sau a Oficiului Mecanismului Financiar. Informațiile și opiniile exprimate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului/autorilor.

Mai multe informatii despre program: www.eea4edu.ro/despre-program

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/recrutari-la-dgaspc-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor