logo
RNTV Live

“Ora Pământului” va fi marcată la Ploiești. Anul acesta momentul va include şi o serie de activităţi

Cum este marcată Ora Pâmântului la Ploieşti. Alătură-te şi tu
Mihai Constantinescu

“Ora Pâmântului”

“Ora Pământului” va fi marcată la Ploiești. Anul acesta momentul va include şi o serie de activităţi.

Ora Pământului  este un eveniment internațional organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Mometul va fi marcat şi la Ploieşti. Astfel , sâmbătă – 30 martie 2019, în intervalul orar 20.30-21.30, va fi oprit iluminatul public stradal, în Centrul Civic – zona pietonală și pe Bulevardul Independenței, respectiv de la Gara de Sud și până la Palatul Administrativ.

Potrivit unui comunicat de presă, ediția din acest an va include și un recital muzical susținut în aer liber de 130 de copii, realizat sub egida Corului Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin”, în contextul Programului Național Cantus Mundi. Corurile de copii vor cânta împreună, timp de o oră, în intervalul orar 20.30-21.30, în parcul central din fața Palatului Administrativ.

Adunarea participanților la evenimentul Ora Pământului – ediția 2019 va începe la ora 19.30, pe esplanada Palatului Administrativ și va implica amplasarea unor roll- up-uri cu tematică, a unor mici felinare de hârtie în care vor fi așezate lumânări, precum  și împărțirea broșurilor cu cântecele incluse în concert.

Totodată, evenimentul “Earth Hour” (Ora Pământului) va fi susținut și de Asociația Un Strop de Fericire”, care va organiza o serie de activități în centrul orașului, pe esplanada Palatului Culturii, în intervalul orar 19.00-22.00.

Astfel, reprezentanții asociației  vor desfășura un atelier de desen și creație, destinat copiilor și tinerilor, un mini concert cu chitare acustice, un flash mob,  vor forma un simbol reprezentând cifra “60+”, alături de un element sugestiv realizat din lumânări și vor surprinde fotografii tematice, se mai precitează în comunicat

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/eleva-de-la-c-n-al-i-cuza-din-ploiesti-sub-control-judcira-pentru-ca-a-incercat-sa-ucida-o-colega/?fbclid=IwAR35sHu1B7_x2YS5mYsLrllT9CuekOjignUD469OvlZvzSBIjC_heDxdgKE

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor