logo
RNTV Live

Oamenii legii prahoveni “încep şcoala”!

elevi protejati la scoli de politisti
Mihai Constantinescu

Oamenii legii prahoveni “încep şcoala”!

Peste 630 de polițiști, alături de 100 jandarmi, 120 de pompieri și peste 80 de polițiști locali, vor acționa în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județul Prahova, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Pentru polițiștii prahoveni, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale Poliţiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară, prezenţi în şcoli

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară se vor deplasa la sediul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea relaționării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violență școlară și bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflați în situații de risc sau vulnerabili.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate. Vor acţiona pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ.

Activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi au fost intensificate. S-a avut în vedere verificarea licențeI deţinute dar şi dacă au ITP. De asemenea s-a verificat şi dacă au asigurare de răspundere civilă obligatorie și dacă se vor putea respecta normele de protecție privind răspândirea virusului Covid-19.

Totodată, au fost controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ. S-a avut în vedere respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-feroviar-mortal-aproape-de-gara-ploiesti-vest-un-cioban-si-turma-de-oi-loviti-de-tren/?fbclid=IwAR2SjagX3wm58aIKOEkzgvHdu811gbqODUg0pkdj0l2qUmJMx–JctNtVQ8

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/accident-feroviar-mortal…/…

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/moastele-sfantului-nectarie/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor