logo
RNTV Live

O pasarelă rutieră peste DN1 ar putea să apară la intrarea în Băicoi/ VIDEO

Theo Tănăsescu

O pasarelă rutieră peste DN1 ar putea să apară la intrarea în Băicoi, pentru fluidizarea traficului în una dintre intersecţiile problematice din judeţ. Autorităţile speră să obţină fonduri guvarnamentale.

Primăria Băicoi a depus, în cadrul Programului „Anghel Saligny”, un proiect de realizare a unui pasaj peste DN1. Este similar celui de la intrarea în Câmpina.

Autorităţile locale solicită o finanţare de aproape 65,6 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării pentru acest obiectiv. Noul pod ar urma să apară la intersecţia dintre DN1 şi Drumul Judeţean 215. Practic, la prima intrare în localitate dinspre Ploieşti, în zona Forja Neptun.

Investiţia, care la un moment dat fusese luată în calcul şi de Consiliul Judeţean, vizează uşurarea accesului spre şi dinspre Băicoi, în condiţiile în care, în present, intrarea în DN1 se face greoi, mai ales pentru virajul la stânga, pe fondul vitezei mari cu care se circulă pe acel tronson al drumului naţional.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor