logo
RNTV Live

Proiectul unui pasaj pietonal subteran pe DN1, aprobat de autorități

intersectie_pasaj_comarnic
Ștefan Petre

În cea mai recentă ședință, executivul a aprobat trecerea intersecției de pe DN1, din Comarnic, unde va fi construit un pasaj pietonal subteran, în administrarea Ministerului Transporturilor.

Hotărârea înscrie în inventarul centralizat al bunurilor publice ale statului a unor imobile reprezentând teren, în suprafaţă totală de 830 mp, trecute în domeniul public al statului, precum şi darea acestora în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării obiectivului de investiţie de utilitate publică de interes naţional ,,Amenajare pasaj pietonal subteran – Primăria Comarnic”.

„În prezent traficul rutier în interiorul orașului Comarnic se realizează cu dificultate din cauza numărului mare de autoturisme ce tranzitează orașul cu precădere înspre zonele montane adiacente. De asemenea, circulația rutieră este îngreunată din cauza prezenței trecerilor de pietoni ce conduc către timpi de așteptare ai autoturismelor în interiorul localității. Amplasamentul propus pentru realizarea pasajului pietonal este situat în orașul Comarnic, în zona Pieței Centrale, la intersecția Drumului Național DN1 cu strada Ghiosești. Zona de analiză cuprinde atât intersecția, cât și trecerea de pietoni din zonă, ce traversează DN1” se arată în nota de fundamentare.

Pasajul urmează să fie construit în aproximativ un an și va avea 30 de metri lungime. Memoriul tehnic indică prețul investiției, care ajunge la aproximativ 8 milioane de lei.

Pentru a fluidiza traficul pe drumul național, autoritățile mai au în vedere construirea de pasaje rutiere și pietonale la intrare în Sinaia, la ieșire din Sinaia, la Bușteni (în zona Poiana Țapului), Azuga și Predeal.

Sursă: Telegrama

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor