logo
RNTV Live

ATENȚIONARE DE AVALANȘĂ

Daniel

Ziua de luni a venit si cu o atentionare de risc major de producere a avalanselor in afara partiilor amenajate de la Sinaia.

Potrivit datelor precizate de catre reprezentantii primariei din statiunea montana Sinaia atentionarea vizeaza o scara de la 1 la 5, iar riscul este de 4! Ne referim aici la avalanse ce se pot produce in zona inalta de munte, insa in afara partiilor amenajate. Tocmai de aceea salvamontiștii îi îndeamnă pe iubitorii de munte să nu părăsească zonele marcate. Orice deraiere de la traseele clar stabilite ar putea pune în pericol siguranța celor care se încumetă sa le urmeze. Astfel de atenționari sunt emise pentru că sunt extrem de mult schiori care preferă să se aventureze pe stratul de omăt, destul de consistent, din afara partiilor amenajate la Cota 2000. Potrivit administratorilor domeniului schiabil de la Sinaia în acest moment sunt amenajate și deschise partiile Varianta, Valea Dorului 2, Floare de colț, Panoramic, Valea Soarelui 1 si 2, Lăptici 1 si  2, Cocora, Călugărul 1 și 2. Având în vedere vremea neprielnica de duminică încă de la primele ore ale dimineții de luni împătimiții sporturilor de iarnă au luat cu asalt casele de bilete ale telegondolei. Atât la telescaunul din Valea Dorului, cat și la cel din Valea Soarelui s-au format cozi imense cu turiști care așteptau să schieze. Angajații Transport Urban Sinaia au lucrat la foc continuu pentru a curăța instalațiile pe cablu de chiciură depusa pe timpul nopții. La peste 1800 m altitudine, în cursul zilei de duminică, a nins abundent iar vântul care a suflat cu putere a viscolit zapada si a troienit-o în dreptul stațiilor de îmbarcare de la altitudine.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor