logo
RNTV Live

O nouă disciplină în orarul elevilor

liceu agricol barcanesti elevi
News Republika

Ce reprezintă un cosmonaut și de ce are costum special, cât zboară o rachetă, cum se propagă sunetul și lumina, acestea sunt câteva dintre informațiile pe care urmează să le studieze elevii de la ciclul primar.

“Start în aventura cunoașterii Universului”, acesta este numele disciplinei a cărei programa a fost publicată deja in Monitorul Oficial.

Programa pentru noua materie, inclusă în curriculumul la decizia școlii, prevede doi ani de studiu – unul la alegere din primii trei ani de învățământ primar (clasa pregătitoare – clasa a II-a), al doilea la alegere în ultimii doi ani (a III-a sau a IV-a).

Sursa: Start în aventura cunoașterii Universului – o nouă disciplină opțională introdusă la școala primară din anul 2022-2023. Elevii vor putea învăța de ce există zile și nopți, ce fac roboții spațiali și rachetele, ce este o eclipsă sau o constelație (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor