logo
RNTV Live

Lichidatorul societăţii lui Dan Capră, FC Petrolul SA, a vândut 11 maşini, dar n-a plătit niciun leu creditorilor!

dan-capra-petrolul
Cristian Anghelescu

Lichidatorul FC Petrolul SA, aflat în faliment, a început să vândă bunurile din patrimoniul fostei echipe de fotbal patronate de frații Capră și finanțate de la bugetul local al Ploieștiului, însă sumele încasate până în acest moment sunt insignifiante, informează profit.ro.

În raport cu datoriile totale ale firmei, de peste 39 milioane lei, din care mai mult de jumătate către bugetul de stat, sumele obținute sunt minuscule, iar creditorii clubului nu au văzut momentan nici un ban din aceste vânzări.

Astfel, potrivit unui document al lichidatorului Via Insolv de luna trecută, în conturile Fotbal Club Petrolul SA a intrat suma totală de peste 469.000 lei, provenită din restituirea unei cauțiuni de 99.600 lei dispusă de instanță într-un proces cu ANAF și din vânzarea a 11 autoturisme din patrimoniul clubului. Cel mai scump a fost vândut un autobuz Volvo M3, respectiv cu aproape 207.000 lei!

Banii încasați au fost folosiți pentru plata salariilor pe luna iulie 2016 ale angajaților Fotbal Club Petrolul SA și a contribuțiilor sociale aferente acestora (peste 213.000 lei), precum și pentru cheltuieli legate de procesul de lichidare a firmei, astfel încât nu a mai rămas deocamdată niciun ban de distribuit creditorilor.

EXCLUSIV Petrolul Ploiești, în faliment, a vândut 11 mașini, dar n-a plătit niciun leu creditorilor. Cât au de încasat Contra, Teixeira și Mutu

Peste 27.000 de lei au fost plătiți avocatului spaniol specializat în spețe sportive Josep Francesc Vandellos, care a reprezentat Petrolul Ploiești într-un litigiu cu clubul polonez Lechia Gdansk pentru jucătorul brazilian Gerson.

Petrolul Ploiești are datorii totale de peste 39 milioane lei, din care mai mult de jumătate (20,2 milioane lei) către bugetul de stat, respectiv către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova. Consiliul Local Ploiești, care a finanțat clubul, are de încasat 2,4 milioane lei, prin Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești. SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL, fosta Administrație a Domeniului Public Ploiești, figurează în tabelul creditorilor cu o creanță de peste 1,6 milioane lei.

EXCLUSIV Petrolul Ploiești, în faliment, a vândut 11 mașini, dar n-a plătit niciun leu creditorilor. Cât au de încasat Contra, Teixeira și Mutu

De asemenea, soția fostului patron Daniel Capră, Maria Vârceoroveanu, administrator special al firmei, figurează în tabel cu suma de 896.000 lei, iar Capră, însuși, cu 110.314 lei!

De la echipă, cel mai mult are de încasat fostul antrenor Cosmin Contra (647.247 lei) și fotbaliștii Teixeira (511.218 lei), Toto Tamuz (418.310 lei), Adrian Mutu, în prezent manager general la Dinamo București (305.911 lei), portarul Pecanha (233.813 lei), Hamza (220.715 lei) și celălalt portar, Mircea Bornescu (peste 159.000 lei).

sursa: libertatea

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor