logo
RNTV Live

O fostă localitate industrializată, cautată de turiștii prahoveni pentru anumite obiective turistice

filipestii de padure
Mihai Constantinescu

O fostă localitate industrializată, cautată de turiștii prahoveni pentru anumite obiective turistice

Este vorba despre localitatea Filipeștii de Pădure despre care toată lumea știe că este acea zonă ajunsă defavorizată după închiderea minelor și a fabricilor. Din fericire, autoritățile locale s-au străduit să facă tot ce s-a putut și astăzi se numără printre localitățile care au un plus la capitolele infrastructură și utilități.

În Filipeștii de Padure oamenii au strazile asfaltate, gaze, apă și canalizare. Toate acestea au contrubuit la atragerea de turiști. Deși nu foarte cunoscută pentru obiectivele sale turistice, cei care vin aici au ce vizita.

În primul rand pot merge la Biserica „Trei Ierarhi“. Este un monument istoric și de artă veche bisericească, ctitorită în anul 1688 de către Bălașa Matei Cantacuzino și fiul său, spătarul Toma Cantacuzino. Lăcașul păstrează și azi arhitectura și picturile originale. Picturile au fost realizate de vestitul „zugrav“ Pârvu Mutu, cel care realizează și icoanele care împodobesc catapeteasma/

Pot vizita și ruinele conacului Matei și Toma Cantacuzino – monument istoric de arhitectură de interes național, construit între anii 1680-1690 sau potmerge la galeriile minei Filipeștii de Pădure.

De interes este și Castrul Roman Dealul Filipeștilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor