logo
RNTV Live

De ce sunt magice crenguțele de salcie primite în Ziua de Florii. Tradiții și superstiții despre sărbătoarea de astăzi

traditii-si-superstitii-de-florii (Large)
Oana Stoica

Astăzi este mare sărbătoare. Duminica Floriilor este sărbătoarea care precede Paștele și reprezintă ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, călare pe un mânz de asin. Oamenii l-au întâmpinat cu ramuri de finic (curmal) în mâini.

Conform tradiției, astăzi, creștinii merg la biserică unde primesc ramuri de salcie sfințite. Se spune că acestea sunt magice și aduc sănătate și prosperitate în casă. Ramurile sfințite sunt așezate lângă icoane și păstrate acolo până după Paște.

Ramurile de salcie mai semnifică și renașterea naturii și biruința vieții împotriva morții. Tot astăzi este și dezlegare la pește, iar de pe mesele românilor nu trebuie să lipsească preparate din pește. Cu această zi însă începe și Săptămâna Patimilor.

În Duminica Floriilor, credincioșii respectă mai multe tradiții. Se spune că în această zi nu ai voie să faci curățenie în casă și nici să speli rufe, altfel ai parte de rău tot anul. Conform tradiției populare, se spunce că așa cum va fi vremea stăzi, așa va fi și în ziua de Paște.

Cei care mănâncă pește azi, vor avea noroc și se vor vindeca de orice boală, spun aceleași legende populare.

Citeste mai mult: adev.ro/oo0kx5

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor