logo
RNTV Live

Nume surpriză pe lista țărilor care trăiesc într-o “democrație deplină”

68C8D1A1-C720-4E56-8CAE-10594EB7DF3B
Tudor Teodora

În urma ridicării restricțiilor Covid-19 în 2022, standardele democrației din întreaga lume s-au îmbunătățit ușor. Însă, acestea au scăzut și mai mult în Rusia, după invazia sa în Ucraina. 

45,3%, mai puțin de jumătate din populația lumii trăiește într-o democrație. ,,Mai mult d o treime din populația lumii- 36,9%- trăiește sub un regim autoritar, din care o mare parte se găsește în China și în Rusia”, anunță EIU.

Puțin sub 8% din populație trăiește într-o ,,democrație deplină”, fiind vorba de state precum Canada, Suedia și, relativ neașteptat, Uruguay. 

,,De la invadarea Ucrainei, scorul Rusiei a arătat cea mai dramatică scădere a oricărei țări din lume”, a afirmat grupul de analiști. 

Autoritățile ruse au început o represiune fără precedent împotriva mass-mediei și a Opoziției, de când președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina în februarie 2022. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Raportul EIU: țările care trăiesc într-o ,,democrație deplină”. Un nume-surpriză pe listă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor