Nestemata neștiută din inima României care străluceşte datorită oamenilor. Unde se află destinația de ecoturism ce nu trebuie ratată

sursă foto greatnews.ro/

Nestemata neștiută din inima României care străluceşte datorită oamenilor. Unde se află destinația de ecoturism ce nu trebuie ratată

O mână de oameni inimoși au transformat localitatea Cincșor într-o destinație de ecoturism splendidă. Deocamdată, micul sat nu este foarte cunoscut, însă este descoperit pe zi ce trece de tot mai mulți turiști români și străini.

Într-adevăr, Cincșorul – un sat cu mai puțin de 600 de locuitori din comuna brașoveană Voila – le are pe toate: istorie, fortificații vechi de secole, case de oaspeți minunate, turnuri-muzee, bucate tradiționale delicioase, coline domoale cu arbori bătrâni, trasee de biciclete, tradiții săsești și o biserică evanghelică unde vizitatorii pot asculta concerte de orgă.

cel mai verde complex reziential

Lucrurile nu au stat mereu așa. Timp de ani de zile, turiștii care ar fi ajuns întâmplător în Cincșor nu ar fi avut unde să doarmă o noapte: nu exista niciun spațiu de cazare. Iar vechea școală săsească din sat devenise „groapa de gunoi a satului”, povestește Irina Ciungu Șuteu, managerul caselor de oaspeți din Cincșor: „A ajuns într-o stare foarte degradată”.

Carmen Schuster, o localnică din sat, a decis să intervină: „De pe azi pe mâine a trebuit să ne decidem pentru că se dorea înființarea unui atelier de reparații de mașini agricole. Pentru mine asta a fost un șoc. Cum, într-un lăcaș de cultură – școala – poți să înființezi așa ceva? [Mi-am zis – n.r.]: <Ce vrei să faci? Să te detașezi și să lași lucrurile să curgă în voia lor sau să faci ceva bun?> A fost o decizie emoțională… jalea care m-a cuprins… Mi se părea inadmisibil să lași o clădire atât de frumoasă să se deterioreze în halul ăsta”.
arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here