logo
RNTV Live

A murit “Nea Paul”…

paul rosala
Cristian Anghelescu

A murit “Nea Paul”…

Probabil cel mai sufletist dintre toți oficialii regăsiți la sediul AJF din strada Pielari, Paul Roșală a trecut în lumea celor drepți la vârsta de 78 de ani.

O suferință grea și destul de lungă l-a doborât pe cel care, vreme de mai bine de patru decenii, a fost jucător, arbitru, observator și membru al Comisiei Judeţene de Arbitri.

Dar, peste tot și toate, “nea Paul” a fost un OM. Un personaj adevărat care a cinstit tagma oamenilor de fotbal, sport pe care l-a respectat toată viața.

Cei cu care a lucrat își amintesc despre un sufletist care sărea, de fiecare dată, să ajute! Toți arbitri, de la cei mai tineri și până la vârstici, au avut de-a face cu marele dispărut. O vorbă bună, caldă, un caz rezolvat pe loc sau un sfat părintesc erau suficiente pentru a depăși momentul de cumpănă.

A iubit viața, oamenii de calitate, femeile și copiii. A creat legături strânse și cu unii dușmani, a reușit să rezolve probleme grele, complexe, doar cu acel zâmbet în colțul gurii și acea vorbă liniștită care-ți mergea la inimă.

Personal, eu nu l-am auzit niciodată țipând sau căutând să-și impună un punct de vedere cu forța. Totdeauna a fost calm, blajin, chiar bonom. Sorbea cu tact dintr-un pahar cu licoarea zeilor și fredona melodii ale unor vremuri demult apuse.

Este clar, “nea Paul” nu aparținea acestei lumi devenită mizeră, el s-a hotărât să meargă către infinitul cerului, acel SPAȚIU în care, se spune, au loc rezervat doar aceia care și-au câștigat dreptul de a fi ACOLO. Ori, cu siguranță, EL a ajuns deja și ne privește cu același surâs. Plus acea plăcere cu care, odată, ne sfătuia să fim mai buni, mai iertători… Ceremonia de înmormântare a marelui dispărut va avea loc mâine, la Cimitirul Viişoara, cu începere de la ora 12:00.

Dumnezeu să te odihnească și să te ierte, prietene!

 

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor