logo
RNTV Live

Municipalitatea va prelua CET Brazi. Cand vom avea apă caldă/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Municipalitatea va prelua CET Brazi. Cand vom avea apă caldă

Municipalitatea va prelua CET Brazi. Consilierii locali au votat înființarea unei societăți comerciale care să preia serviciul de termie din Ploiești. Primarul Andrei Volosevici s-a opus deciziei, spunând că bugetul local nu poate suporta cheltuieli cu gestionarea acestui serviciu.

Municipalitatea va prelua CET Brazi. Cand vom avea apă caldă

Consiliul Local a aprobat joi, după o şedinţă maraton, transmiterea unei solicitări către Consiliul Judeţean pentru preluarea CET Brazi şi înfiinţarea unei firme proprii de termoficare, în încercarea de a depăşi criza, în ciuda avertismentelor din partea primarului şi a câtorva consilieri privind investiţiile necesare în CET şi reţeaua primară, lipsa unui capital care să-i permită societăţii să funcţioneze sau chiar riscul pierderii unui proiect european de 23 de milioane de euro. Susţinătorii proiectelor de hotărâre au argumentat că Ploieştiul trebuie să preia gratuit CET-ul şi reţeaua primară, aflate în prezent în patrimoniul Consiliului Judeţean, pentru a putea să-şi decidă singur situaţia, şi că firma de termoficare propusă pentru înfiinţare ar reprezenta o “plasă de siguranţă”, în situaţia în care contractul cu Termoficare Prahova SA a fost reziliat pe 2 august, iar operatorul e obligat să asigure aşa-zisa continuitate cel mult încă 90 de zile de la acel moment.

Înfiinţarea unui nou operator vor presupune cheltuieli uriaşe

Primarul Ploieştiului, care s-a opus celor două iniţiative, a argumentat că atât preluarea cât şi înfiinţarea unui nou operator vor presupune cheltuieli uriaşe, peste puterea bunetului local. Noua societate, Termo Ploiești, are ca obiect de activitate producerea, distribuția și furnizarea agentului termic și a apei calde. Aleșii locali au desemnat și noua conducere a Termo Ploiești, director fiind numit Vasile Ionescu, directorul adjunct al Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP).

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor