logo
RNTV Live

Mulți ani primească! Protestele continuă în București și în țară

protest 23 iunie
rnews

Protestele continuă în București și în țară

Aproximativ 2.500 de oameni au ieșit și sâmbătă seară în Piața Victoriei, pentru a protesta împotriva modificării Codurilor Penale. Printre manifestanți s-a aflat și scriitoarea Ana Blandiana.

 

La ora 21.00, oamenii din Piață au aprins lanternele telefoanelor mobile, au cântat imnul naţional şi imnul UE. Mulţi dintre ei s-au fotografiat cu Ana Blandiana.

Manifestația, organizată ca de fiecare dată pe reţelele de socializare, se intitulează „Ordonanta 13 revine! TOŢI în Piaţă!”.

Ca în fiecare seară de după pronunţarea sentinţei în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, protestatarii au cântat ”Mulţi ani primească”.

Duminică seară, o altă manifestaţie este programată în Piaţa Victoriei. Aceasta se numeşte „Cod ROŞU de OUG”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge „până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi „mult mai fermi şi mai radicali” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze „miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.

Digi 24

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor