logo
RNTV Live

Moftul de a avea un iepuraş se transformă în abandon după Paşte. Ce decizie a luat conducerea Grădinii Zoo Bucov

Moftul de a avea un iepuraş se transformă în abandon după Paşte. Ce decizie a luat conducerea Grădinii Zoo Bucov
Mihai Constantinescu

Moftul de a avea un iepuraş se transformă în abandon după Paşte.

Pufoşi, simpatici şi cu blăniţa în diferite culori,mulţi copii îşi doresc de Paşte un iepuraş, fără să ştie că nu este animalul de companie ideal. Cei tineri – care au intre 3 si 6 luni – pot deveni agresivi. Nu este singurul dezavantaj. Dacă este ţinut prin casă, poate face multe stricăciuni, cum ar fi să roadă cablurile electrice.

Nici cu mâncarea nu este prea uşor. Cei care cumpără un iepuraş, trebuie să ştie că necesită o ingijire deosebită.  Sunt expuşi la afecţiunile digestive aşa că nu pot fi hrăniţi cu resturile de la propria masă ci doar cu nutret concentrat sub forma de sticksuri. Astfel de afecţiuni pot aduce moartea animalului.

Studiile internaţionale arată că 4 din 5 iepuri cumparati de Paşte sunt abandonaţi sau chiar mor în următorul an.

Pentru a veni în ajutorul celor care îşi doresc un astfel de animal de companie, conducerea Grădinii Zoologice din Bucov a decis să închirieze pe perioadă sărbătorilor de Paşte iepuraşi. Doritorii pot închiria iepurii cu 15 lei iar după Paşte îi duc înapoi.

sursa stirileprotv.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor