logo
RNTV Live

Mexic, marea perdantă în Cupa Confederațiilor

portugalia, locul III
Cristian Anghelescu

Mexic, marea perdantă în Cupa Confederațiilor

Naționala de fotbal a Portugaliei, campioana Europei, a încheiat pe locul 3 Cupa Confederațiilor 2017, după ce a învins formația Mexicului cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1, 2-1). Deznodământul a venit la capătul a două reprize de prelungiri, în finala mică disputată, astăzi, la Moscova.

Mexicul a condus după autogolul lui Luis Neto din minutul 54. Pepe a egalat în minutul 90+1, iar Adrien Silva a adus victoria lusitanilor în minutul 105, din penalty.

Portugalia a fost la prima sa prezență la Cupa Confederațiilor. Mexicul a câștigat această competiție în 1999 și a terminat pe locul 3 în 1995.

Lusitanii au resimțit lipsa marii lor vedete, Cristiano Ronaldo, care a fost scutit de acest meci.

Meciul, fără o miză prea mare, a avut momente spectaculoase, dar și perioade mai slabe, iar oboseala fotbaliștilor a fost uneori vizibilă. Pe ansamblu, campioana Europei a avut mai multe ocazii.

Cum a decurs jocul

Când trecuse circa un sfert de oră, Portugalia a obținut un penalty la o fază controversată, după consultarea arbitrajului video. Andre Silva, cel care fusese faultat, a avut o execuție modestă, iar portarul Guillermo Ochoa a apărat.

Portugalia a fost eliminată în semifinale de Chile după ce a ratat toate cele trei lovituri de departajare.

La faza următoare penalty-ului irosit de Andre Silva, portughezul Nani a trimis peste poartă din careul mic.

Lusitanii au fost din nou la un pas de gol prin Pizzi (23). Mexicul a avut prima ocazie mare în minutul 27, imediat Rui Patricio remarcându-se la șutul lui Javier “Chicharito” Hernandez.

În repriza a doua, campioana Europei a ratat prin Gelson Martins (53).

Aproape imediat, Mexicul a deschis scorul cu șansă: “Chicharito” a centrat de pe stânga, iar mingea l-a lovit pe fundașul Luis Neto și a ricoșat în plasă.

Ochoa a avut un reflex de excepție în fața lui Gelson Martins (61), iar la faza următoare Nani, liber, nu a nimerit ținta.

Vela putea majora diferența cu un voleu spectaculos (65), iar Rui Patricio l-a blocat pe “Chicharito” (83).

Când meciul părea să curgă spre victoria Mexicului, Portugalia a egalat în primul minut de prelungire, la execuția acrobatică a fundașului Pepe. Centrarea a venit de la Ricardo Quaresma.

Layun, înger și demon

S-a intrat în prelungiri, unde Portugalia a obținut o nouă lovitură de la 11 metri, când Layun a comis henț încercând să oprească acțiunea lui Gelson. Penalty-ul a fost executat impecabil de Adrien Silva, care i-a adus în avantaj pe lusitani (105).

Campioana Europei a rămas în inferioritate numerică în minutul 106, când Nelson Semedo a luat al doilea cartonaș galben.

Echilibrul numeric a fost restabilit în minutul 112, când Jimenez a văzut al doilea galben pentru o intrare dură.

Rui Patricio s-a remarcat din nou cu o paradă (118), apoi mexicanii au cerut penalty la intervenția lui Pepe. Din păcate pentru obiectivitatea absolută, arbitrul Fahad Al Mirdasi din Arabia Saudită a refuzat proba video! La acea fază a fost trimis în tribune antrenorul Mexicului, Juan Carlos Osorio.

Cele două echipe s-au întâlnit și în faza grupelor, partida încheindu-se la egalitate, 2-2.

Tot astăzi, de la 21:00 (ora României), în direct la TVR și TVRHD, va avea loc finala Cupei Confederațiilor, între Chile și Germania.

sursa: agerpres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor