logo
RNTV Live

Meteorologii au emis o nouă atenționare de risc însemnat de avalanșe/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Meteorologii au emis o nouă atenționare de risc însemnat de avalanșe.

Meteorologii au emis o nouă atenționare de risc însemnat de avalanșe, avertizare valabilă la altitudine de peste 1800 metri. În Ploiești însă, temperatirle ajung și la 20 de grade. Salvamontiștii îi atenționează pe iubitorii muntelui să nu se aventureze pe traseele încă închise în această perioadă.

Meteorologii au emis o nouă atenționare de risc însemnat de avalanșe

Datorită temperaturilor ridicate se vor putea declanșa spontan avalanșe, averizează meteorologii. Va continua în ritm accelerat topirea zăpezii de la suprafață, umezirea și tasarea acesteia, a anunțat ANM. Temperatura maximă va ajunge la -1 grad Celsius, iar cele minime se vor menține la valoarea de -7 grade Celsius, la altitudini mai mari de 1800 de metri. Meteorologii anunță că la munte se menține avertizarea de risc însemnat de avalanșe, atenționare valabilă până miercuri, la ora 20.00.  Astfel, la peste 1800 m, potrivit ANM, zăpada de la suprafață, de 30-40 cm, s-a mai tasat, dar rezistența și stabilitatea ei rămâne scăzută. Riscul dislocării stratului instabil din partea superioară, sau al plăcilor de vânt din zonele înalte, l

a supraîncărcări mici și al declanșării avalanșelor va fi însemnat, de grad 3. La altitudini mai mici de 1800 m, spun meteorologii, stratul instabil de zăpadă din partea superioară, de 15-20 cm, va continua să se taseze, datorită temperaturilor pozitive și insolației, existând riscul declanșării spontane de curgeri și avalanșe mici de topire, îndeosebi pe pantele înclinate. La Ploiești, vremea se încălzește treptat.

Dacă miercuri, temperaturile maxime vor ajunge la 17 grade Celsius, joi mercurul în termometre va urca la 20 de grade Celsius.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor