logo
RNTV Live

Apicultorii primesc sprijin financiar pentru dezvoltarea afacerii/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Apicultorii au sansa de a primi sprijin financiar  pentru dezvoltarea afacerii. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură primește cereri de intenție  pentru accesarea Programul Naţional Apicol.

APIA informează, prin Centrul Judetean Prahova, că până la data de 02 mai 2022, primește Cereri de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol.  Valoarea sprijinului financiar alocat anului 2022 pentru acest program este de peste 60 milioane lei.

Apicultorii primesc sprijin financiar

Cererile pot fi depuse de către formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura “Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori”. Pot fi despuse şi de către de către apicultori. Acestea pot fi depuse pentru programul „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv  “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”.

Vezi şi

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol se regăsesc postate pe site-ul APIA. Acesta este www.apia.org.ro, la secțiunea Măsuri de Piață- Apicultură – Anul 2022.

Cererile de intenție împreună cu documentele aferente se depun la sediile Centrelor APIA sau se transmit de către fermieri prin mijloace electronice (poșta electronică, fax etc).

Important de retinut este faptul caădoar solicitanţii care vor depune cererea de intenție pentru măsurile menţionate mai sus au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin pentru acelaşi produs/produse din cererea de intenţie până la data de 01.08.2022. 

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor