logo
RNTV Live

Revoltă pe strada Mircea cel Bătrân! Cum se apără SGU după ce a pus drujba pe 15 copaci

taiere copaci 4
rnews

Revoltă pe strada Mircea cel Bătrân!

SGU Ploiești a defrișat, spre disperarea locuitorilor din zonă, peste 15 arbori de pe strada Mircea cel Bătrân. 

Oamenii au urmărit revoltați cum copacii sunt tocați cu drujbele și încărcați în mașinile SGU.

Societatea aflată în subordinea Consiliului Local susține că arborii prezentau pericol de cădere. Iată cum justifică societatea acțiunea de defrișare:

“În urma publicării articolului cu titlul FOTO/SGU ne ”taie” și ultima gură de oxigen. Defrișări masive pe o stradă din Ploiești, publicat în ediţia de azi, 25.06.2018, a ziarului dvs. online, vă comunicăm următoarele, în conformitate cu informaţiile furnizate de serviciul de profil:

-constatările în teren au fost realizate de personalul de specialitate din cadrul societăţii noastre, însoţit de reprezentanţi ai APM Prahova;

-arborii care au fost/vor fi doborâţi sunt compromişi, fiind scorburoşi sau uscaţi, prezentând astfel un pericol pentru siguranţa cetăţenilor;

-pentru restul arborilor, sănătoşi, se vor face intervenţii în sensul tăierilor de corecţie, în cazul în care acestea sunt necesare;

Precizăm, pe această cale, că societatea noastră recurge la lucrări de doborâre a arborilor numai în cazurile care impun acest aspect.”

Oamenii spun altceva

Ploieștenii lăsați cu ochii în soare, la propriu, după ampla acțiune de tăiere a SGU, susțin însă altceva. Oamenii spun că nu toți arborii prezentau pericol.

”Este o crimă împortiva noatră. După ce că trăim într-un oraș atât de poluat, ei se apucă să taie copaci în loc să planteze? Este strigător la cer. În plus, nu toți copacii tăiați erau afectați în vreun fel. Puteau fi toaletați doar. Sper ca primarul să verifice dacă aceste tăieri au fost legale sau nu”, ne-a declarat unul dintre locuitorii de pe strada Mircea cel Bătrân.

Cât despre acțiunile de plantare de care se ocupă SGU, avem exemple recente. Nu mai departe de această primăvară, societatea a plantat o grămadă de bețe prin Ploiești.

Nu este nicio exagerare. Pomișorii puși în pământul uscat și neudați n-au supraviețuit mai mult de câteva zile….

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor