logo
RNTV Live

Marian Copilu ia primele măsuri financiare la Petrolul!

cop
Ștefan Petre

Marian Copilu, fost președinte la CFR Cluj și CS Universitatea Craiova, a preluat zilele acestea conducerea clubului Petrolul Ploiești. Noul investitor s-a apucat deja de treabă și încearcă să ajute gruparea prahoveană să depășească problemele financiare cu care s-a tot confruntat în acest sezon.

Oficial, Marian a devenit președinte al ACS Petrolul 52, asociația non-profit care gestionează echipa de fotbal. Numărul unu executiv în club a rămas Claudiu Tudor, însă Copilu va fi șeful de facto de acum înainte, care nu va fi doar manager, ci și finanțator, scrie Gazeta Sporturilor.

Petrolul a tot adunat datorii care au nemulțumit jucătorii și chiar a cesionat creanțe pentru drepturi TV inclusiv din sezonul următor, adică pentru niște venituri incerte în momentul acesta, fiindcă nu e sigur că echipa antrenată de Florin Pârvu va evita retrogradarea.

În acest context, Marian Copilu a început activitatea la echipa ploieșteană prin a-și anunța angajații că le vor fi achitate tuturor salariile la zi, o situație neobișnuită la Petrolul, în ultima vreme. Urma ca ieri să fie plătite salariile pentru două luni.

Gazeta Sporturilor mai notează că misiunea cea mai importantă pe care o are Copilu este să gestioneze și alte datorii, mai vechi, astfel încât ploieștenii să obțină licența pentru campionatul următor. Condiția este ca ei să demonstreze la 30 aprilie că nu mai înregistrează datorii dinainte de 31 decembrie 2022. Din cauza datoriilor pe care le acumulase, conducerea lua în calcul la un moment dat să ceară insolvența.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor