logo
RNTV Live

Majorarea tarifului la gigacalorie, atacată în instanţă?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Majorarea tarifului la gigacalorie, atacată în instanţă?

Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a solicitat Prefecturii Prahova atacarea în instanță a hotărârii Consiliului Local de majorare a tarifului la gigacalorie. Președintele UAP, Eugen Cristescu, spune că nu este justificată majorarea tarifului cu două luni înainte de incheierea contracturlui cu operatorul de termie. Mai mult, tariful majorat nu va puteafi suportat de populație, în cazul în care, din sezonul rece următor, subvenția la încălzire va dispărea.

Uniunea Asociațiilor de Proprietari Prahova a depus o adresă către Prefectura Prahova prin care a solicitat atacarea în instanță a hotărârii de Consiliu Local prin care se majorează tariful la energia termică. UAP acuză nerespectarea transparenței decizionale. Tariful gigacaloriei a fost majorat la suma de aproximativ 1.100 de lei cu tot cu TVA. Proiectul de hotărâre de Consiliu Local votat de legislativul ploieștean prevede ajustarea preţului, la valoarea de bază de 605,22 lei pe gigacalorie, fără TVA.

În plus faţă de această sumă, Primăria Ploieşti mai plăteşte către operator, în perioada rămasă din contract, nişte recuperări. În urma acestor calcule, preţul final practicat de Veolia Energie va fi de 910,5 lei pe gigacalorie fără TVA. Cu tot cu taxa, se ajunge la aproximativ 1.083 de lei. Un tariff imposibil de suportat de către populație, în cauzul eliminării subvenției la încălzire.

Reamintim că Veolia Energie Prahova SRL a notificat la sfârșitul anului trecut Primăria Ploiești că va mai sta în Ploiești doar până la finalul lunii martie 2022.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-se-ridica-masinile…/…

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor