Luna de foc pentru Prahova. Urmează controale de amploare

Ce face DSVSA Controale la foc continuu
cel mai verde complex reziential

Luna de foc pentru Prahova. Autorităţile tocmai au făcut anunţul: urmează controale de amploare

Luna de foc pentru Prahova. Începând de astăzi şi până pe 30 iulie, în Prahova, vor fi organizate controale de amploare. Vizate vor fi în toată această perioadă unităţile de vânzare cu amănuntul înregistrare şi supuse controlului sanitar-veterinar din zonele de agrement sau cele de interes turistic. Scopul acţiunii este acela de a preveni apariţia şi evoluţia unor episoade de toxiinfecţii alimentare prin consumul de produse alimentare de origine animală şi nonanimală care ar putea fi obţinute, depozitate şi comercializate în condiţii improprii.

VEZI ŞI https://republikanews.ro/unii-agentii-economici-pun-lacatul-pe-usa-cand-afla-ca-venim-controlinterviu-cu-mihai-terecoasa-director-dsvsa-prahova/

cel mai verde complex reziential

Care sunt zonele ţintă

În acţiunea de control sunt vizate unităţi de vânzare cu amănuntul din tot judeţul. Atenţie sporită se va acorda însă celor din următoarele zone-cheie din Prahova:

-Valea Prahovei(Sinai, Buşteni, Azuga, Breaza, Comarnic, DN1, Valea Doftanei, Câmpina)

-Valea Teleajenului(DN1 B, Vălenii de Munte, Măneciu, Cheia, Păuleşti, Plopeni, Slănic, Băicoi)

-Drumul Vinului(Gura Vadului, Bucov, Mizil, Urlaţi, Ceptura, Valea Călugărească)

-Zonele de agrement din Municipiul Ploieşti şi localităţile limitrofe (Ariceştii Rahtivani,Strejnic, Bărcăneşti)

Care sunt spaţiile vizate

Echipele de control vor verifica unitati de alimentaţie publică (restaurante, braserii, pizzerii, cantine, etc), tabere şcolare, unităţi tip catering, laboratoare de cofetărie-patiserie, cofetarii/patiserii, pensiuni turistice, super/hipermarketuri şi magazine alimentare şi altele.

Pe timpul controalelor se va urmări:

  • respectarea obiectului de activitate inscris in documentul de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor;
  • respectarea cerintelor generale de igiena pentru depozitarea, manipularea, prepararea, expunerea si servirea alimentelor;
  • verificarea  eligibilitatii si trasabilitatii materiilor prime;

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/cum-se-face-negot-intr-un-cartier-al-campinei-al-doilea-municipiu-al-judetului-vinzi-marfa-intr-o-balta-de-noroi/

Pentru mai multe ştiri vizitaţi republikanews.ro

sursa comunicat DSVSA Prahova

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here