logo
RNTV Live

Locuri unice din Prahova pe care turiştii încă nu le-au descoperit

Problema gunoaielor din Filipestii de Pădure rezolvată
Mihai Constantinescu

Locuri unice din Prahova pe care turiştii încă nu le-au descoperit. Se găsesc într-o localitate care se află la doar 68 de kilometri de Ploieşti şi poti ajunge în aproximativ o jumătate de oră. Locul este perfect pentru o drumeţie cu maşina, comuna beneficiind de o reţea de drumuri bune.

Aici vei găsi câteva obiective turistice unice. Este vorba, în primul rând, de Biserica „Trei Ierarhi“ (1688). Este un monument istoric și de artă veche bisericească, ctitorită în anul 1688 de către Bălașa Matei Cantacuzino și fiul său, spătarul Toma Cantacuzino. Lăcașul păstrează și azi arhitectura și picturile originale. Picturile au fost realizate de vestitul „zugrav“ Pârvu Mutu, cel care realizează și icoanele care împodobesc catapeteasma.

Tot aici vei găsi şi ruinele conacului Matei și Toma Cantacuzino – monument istoric de arhitectură de interes național, construit între anii 1680-1690. Acesta se încadrează stilistic într-o arhitectură prebrâncovenească, fiind foarte probabil rezultatul aceleiaşi echipe de meşteri care au lucrat la palatele postelnicului Constantin Cantacuzino din Filipeştii de Târg şi la palatul turn de la Măguren

Dacă ajungi în Flipestii de Pădure trebuie să vezi şi galeriile minei care poartă numele comunei, cât şi Castrul Roman Dealul Filipeștilor.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/videolocuri-unice-in-prahova-zone-turistice-nedescoperite/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/izvor-cu-apa-pura-ce-nu-seaca-niciodata-prahova/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/masini-cu-kilometri-dati-inapoi…/

Pentru mai multe ştiri vizitaţi site-ul republiaknews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor