logo
RNTV Live

Omagiu pentru un “lup” bătrân…

coroana quintus
Cristian Anghelescu

Omagiu pentru un “lup” bătrân…

Vestea dispariției seniorului liberal Mircea Ionescu-Quintus nu a surprins, neapărat, vârsta acestuia fiind înaintată. A fost, însă, regretată de mulți dintre cei care l-au cunoscut și i-au apreciat meritele.

Fire aparte în peisajul sălbatic al politicii românești, acesta a rămas printre ploieșteni și un fan declarat al Petrolului. În urmă cu un an, la împlinirea vârstei de 99 de ani, marele dispărut declara pentru jurnalulph.ro: “Îmi doresc ca ţara noastră să prospere. Despre mine spun atât: am avut trei iubiri în viaţă, soţia, PNL şi Petrolul Ploieşti. Să dea Domnul să mai prind ziua în care echipa mea de suflet va mai lua un titlu!”

Marea sa rugăminte nu a mai fost ascutată… Într-o zi frumoasă de toamnă, acesta a plecat la cele veșnice și și-a lăsat “lupii” pe primul loc în eșalon. Cu ambiția declarată si vrerea tuturor ca promovarea până la vârf să fie posibilă în numai doi ani! Iar de acolo, ca într-un corolar al predicției seniorului, să lupte pentru un nou titlu național.

Coroană din partea Petrolului

La ceremonia din această zi au participat, pe lângă sute de prieteni dar și politicieni sau oameni simpli, reprezentanți ai clubului fanion al orașului.

O superbă coroană din crizanteme galben-albastre a fost depusă din partea președintelui Cristi Vlad și a directorului CSM, Silviu Crângașu.

“Rămâi în amintirea nostră un suflet galben-albastru!” a fost mesajul prins pe aranjamentul funerar. Iar lacrimile au început să curgă în voie…

Funeraliile preşedintelui de onoare al PNL au loc, chiar acum, la Cimitirul Viişoara.

Liderul liberal, prietenul Petrolului, a fost distins cu Steaua României în grad de Ofiţer și va fi înmormântat cu onoruri militare.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor