logo
RNTV Live

Izvor cu apă pură ce nu seacă niciodată, în Prahova

Izvor cu apă pură
Mihai Constantinescu

Izvor cu apă pură ce nu seacă niciodată, în apropiere de Ploieşti! Există un loc în Prahova ce este binecuvântat de natură cu un izvor cu apă pură ce nu seacă niciodată. Dacă vrei şi tu să-ţi potoleşti setea cu apă pură, naturală, atunci trebuie să ştii că găseşti aşa ceva dacă ajungi la Cişmeaua de la Guta Pascu care se află în comuna Măgureni. Zona are un iz parcă desprins din picturile marilor artişti ai vremurilor trecute, de care te îndrăgosteşti pe loc. Locul este practic o poveste despre oameni inimosi, cu dragoste de traditii si valori strămoşeşti, oameni care încă mai cred în frumuseţea lucrurilor simple, autentice.

“Pe vremuri, apa cişmelei învârtea roata unei mori aflate în fundătura Uliţii lui Staicu din Ceair – apa care era transportată pe olane făcute din pământ şi apoi arse – o parte din olane găsindu-se şi astăzi strânse de Ionel Pascu în incinta troiţei de lângă cişmea.Bunicii noştri ne-au lăsat cişmeaua zidită din blocuri de piatră, iar deasupra ei ne-au lăsat un ghiveci cu flori de care trebuia să avem grijă, potrivit paginii de Facebook Satul Banului Guesthouse.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/investitii-importante-in-magureni/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/grota-pustnicului-anton/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/videolocuri-unice-in-prahova-zone-turistice-nedescoperite/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursă foto Facebook Satul Banului Guesthouse

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor