logo
RNTV Live

Liverpool pierde șansa la calificarea directă în grupele Champions League, în cazul în care Manchester City câștigă trofeul

LCFC_lift_the_Premier_League_Trophy_(26943755296)_(cropped)
Fălcescu Andreea

Manchester City asigură prezența în Liga Campionilor, iar campioana Ucrainei poate beneficia de un loc în grupele competiției


Echipa condusă de Pep Guardiola (52 de ani) a obținut titlul în Premier League, garantând astfel participarea în următoarea ediție a Ligii Campionilor, indiferent de rezultatul finalei din Istanbul. Dacă Manchester City va câștiga trofeul, atunci o altă echipă va fi direct acceptată în faza grupelor.

Manchester City are deja asigurat locul în UCL pentru sezonul următor, datorită clasării în fruntea Premier League.

Astfel, în cazul în care City va triumfa în finala Champions League, Premier League nu va primi un loc suplimentar în grupele competiției. Liverpool se apropie cu siguranță de locul 5 în clasament, dar va participa la UEFA Europa League.

Dacă Manchester City ar fi terminat în afara Top 4 în Anglia, dar ar fi câștigat titlul în UEFA Champions League, atunci cinci echipe britanice ar fi fost calificate în grupele UCL.

În situația actuală, în eventualitatea în care Manchester City va câștiga Liga Campionilor, campioana Ucrainei va fi direct calificată în grupele competiției pentru sezonul următor.

Deoarece UEFA Champions League acordă automat calificarea în grupele competiției pentru campioanele celor mai puternice 10 campionete europene

Conform coeficientului UEFA, campioana Ucrainei va beneficia de această oportunitate. Această regulă se bazează pe clasamentul coeficienților UEFA, care în prezent include primele 10 țări: Anglia, Spania, Italia, Germania, Franța, Portugalia, Olanda (Țările de Jos), Austria, Scoția și Rusia.

Cu toate acestea, din cauza unei sancțiuni impuse cluburilor rusești, acestea nu mai au dreptul de a participa în cupele europene, astfel că locul lor va fi ocupat de campioana Serbiei, care se află pe locul 11 în clasamentul coeficienților.

Ucraina se situează pe poziția a 12-a în clasamentul coeficienților UEFA. Prin urmare, în cazul în care campioana Angliei va câștiga finala, un loc în grupele Ligii Campionilor va fi acordat campioanei din Ucraina.

În acest moment, trei echipe se luptă pentru titlul de campioană în sezonul curent. Șahtior ocupă prima poziție, având 66 de puncte. Pe locul doi se află Dnipro-1, cu 64 de puncte, în timp ce Zorya se află pe poziția a treia, cu 61 de puncte.

De obicei, campioana și vicecampioana Ucrainei participă în preliminariile Ligii Campionilor. În cazul în care Manchester City va câștiga trofeul în acest an, campioana Ucrainei va beneficia de calificarea directă în faza grupelor competiției.

Inter se confruntă cu incertitudinea calificării în grupele Champions League


Prezența echipei Inter în grupele UEFA Champions League pentru sezonul următor nu este încă asigurată. Echipa italiană ocupă poziția a treia în Serie A, având 66 de puncte acumulate. AC Milan se află pe locul patru, în afara Top 4, cu 64 de puncte.

Dacă Inter va termina în afara locurilor de Champions League în Serie A, dar va câștiga finala UEFA Champions League, atunci Italia va avea cinci echipe calificate în UCL pentru sezonul următor. În cazul în care Inter va câștiga finala și se va clasa în Top 4 în Serie A, atunci va fi Ucraina ce va primi un loc direct în grupele competiției.

În cel mai pesimist scenariu pentru fanii lui Inter, în cazul în care “nerazzurri” vor pierde finala UCL și vor termina pe locul 5 în Serie A, atunci echipa nu va participa în Champions League pentru sezonul următor.

Inter a câștigat de trei ori în istorie UEFA Champions League, în anii 1964, 1965 și 2010. Manchester City se află în a doua finală din istorie. Echipa britanică a pierdut finala din 2021 în fața lui Chelsea, cu scorul de 0-1.

Echipa lui Guardiola se luptă în această etapă finală a sezonului pentru realizarea unei “triple istorice”: Premier League – FA Cup – Champions League. Finala Cupei Angliei dintre Manchester City și Manchester United va avea loc pe 3 iunie și va fi transmisă în direct pe Pro Arena și VOYO. Marele meci va putea fi urmărit și în format live video pe site-ul www.sport.ro.

Sursa: sport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor