logo
RNTV Live

Ploieşti: Lista proiectelor declarate eligibile în cadrul proiectului Bugetare Participativă

Proiecte pe bani europeni
Mihai Constantinescu

Ploieşti: Lista proiectelor declarate eligibile în cadrul proiectului Bugetare Participativă.

Primăria Municipiului Ploiești informează comunitatea locală că s-a încheiat procesul de votare a proiectelor declarate eligibile în cadrul proiectului Bugetare Participativă.

Procesul de votare s-a încheiat în data de 27.09.2021, în conformitate cu calendarul stabili.

În urma analizării voturilor înregistrate pe platforma on-line, s-a constatat că 4 proiecte propuse se încadrează pentru prevedere bugetară în suma alocată prin Bugetarea Participativă. Ca urmare, toate aceste proiecte vor fi incluse în lista de investiții și vor fi derulate de municipalitatea ploieșteană.

Astfel, proiectele votate sunt următoarele:

  1. “Optimizare zonă de parcare autovehicule Zona Malu Roșu –  Str. Sergent Erou Mateescu Gheorghe”;
  2. “Siguranță! Fără entorse!”;
  3. Amenajare curte interioară a Colegiului Național “I.L. Caragiale”, Ploiești;
  4. Student Garden.

Bugetul Participativ presupune și transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% din bugetul de investiții al municipiului Ploiești.

Bugetul Participativ reprezintă un instrument de management deschis, incluziv și transparent, care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide, în mod direct, cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiții.

Reamintim că, în cursul lunii iulie a.c. a fost lansată platforma pentru Bugetare participativă în Municipiul Ploiești (https://bugetareparticipativa.ploiesti.ro/) prin intermediul căreia cetățenii interesați au avut posibilitatea de a încărca și prezenta proiectele, pe diferite domenii de aplicare, cu impact la nivel local, ce beneficiază de finanțare din bugetul acestei campanii.

Prin intermediul acestui instrument de lucru electronic, cetățenii se pot implica activ în viața comunității locale prin transmiterea unor propuneri de proiecte. Totodată, ploieștenii pot decide, prin vot, prin intermediul platformei online amintite (https://bugetareparticipativa.ploiesti.ro/), proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei. Pot participa la procesul de bugetare participativă toți cetățenii cu drept de vot din Municipiul Ploiești.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/numarul-celor-infectati-cu…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/sobolan-la-palatul…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor