logo
RNTV Live

ITM Prahova face ravagii în Prahova. Pedespe uriaşe aplicate angajatorilor. Vezi pentru ce

recomandari pe timp de caniculă
Mihai Constantinescu

Sancţiuni pe bandă rulantă

ITM Prahova face ravagii în Prahova. Pedespe uriaşe aplicate angajatorilor. Vezi pentru ce.

Sancţiunile prevăzute de lege pare să nu-i sperie pe angajatorii prahoveni. Dovadă stă şi realitatea din teren. În doar patru săptămâni au fost aplicate amenzi în valoare de peste de 406.000  lei pentru neregulile constatate.

Potrivit unui comunicat de presă, în domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 270 controale. Acestea s-au soldat cui amenzi în valoare de 372.000 lei. Au fost sancţionaţi şi 11 angajatori care utilizau un număr de 56 de persoane fără a le fi întocmit forme legale de muncă, cu amenzi în valoare de 240.000 de lei.

”În ciuda avertismentelor pe care le lansăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție,  constatăm  că  munca  nedeclarată rămâne  în  continuare un   fenomen îngrijorător. Considerăm că demersul  pentru  declararea  muncii trebuie să vină și din partea lucrătorilor. Conștientizarea beneficiilor trebuie să fie mai importantă decât teama angajatorilor de a fi controlați și amendați. Ne propunem să facem  campanii  de  informare, prin  educarea  lucrătorilor  asupra  avantajelor  muncii legale:  un  câștig  mai  bun  pentru  pensie,  protecție  socială, protejarea drepturilor în instanță, accesul la credite bancare. În perioada următoare, vom intensifica acțiunile de control,  în special în sectoarele incidente, cum sunt șantierele și activitățile conexe în construcții, serviciile, lucrările agricole. Atenționăm companiile cu profil în construcții să se asigure de deplina legalitate a activităților pe care le desfașoară, prin întocmirea contractelor  individuale  de muncă, respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă și instruirea personalului.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat .

Probleme au fost descoperite şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost efectuate 108 de controale şi 99 de angajatori au fost sancţionaţi. S-au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/video-singurul-loc-din-ploiesti-unde-gasesti-bananieri-mandarini-si-avocado-asteapta-vizitatorii/

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor