Președintele Klaus Iohannis trimite un mesaj subtil din plenul Parlamentului European către țările care manifestă ezitare în a mai oferi sprijin Ucrainei în conflictul cu Rusia. El a subliniat că integritatea teritorială a Ucrainei nu poate fi subiectul oboselii.

„O altă linie de acțiune evidentă este aceea de a continua să susținem Ucraina. Trebuie să fim alături de Ucraina și de poporul său. Eu am această convingere în pofida anumitor voci care invocă o oarecare oboseală, o uzură legată de solidaritate.

Apărarea democrației, a integrității teritoriale și a suveranității precum și a ordinii internaționale bazate pe norme nu poate să facă obiectul niciunui fel de uzură sau de oboseală.

România rămâne angajată în acest efort comun. Suntem foarte implicați în susținerea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova care este puternic afectată de criza din regiune”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat, miercuri, plenului Parlamentului European, reunit în sesiune la Strasbourg, în cadrul dezbaterii „This is Europe”. Şeful statului a fost invitat de preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, să participe la această dezbatere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *