logo
RNTV Live

Protestele din educație amână rotativă guvernamentală

profesori-in-greva
Tudor Teodora

Protestul din educație dă peste cap planurile politice! Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, a anunțat că liderii coaliției au decis să continue dialogul cu sindicatele din învățământ, precizând, după ce a enumerat problemele existente și realizările Cabinetului, că a convenit cu partenerii de coaliţie ca până la soluţionarea problemelor să nu îşi depună mandatul şi să îşi asume în continuare responsabilitatea de premier.

„Astăzi ar fi trebuit să-mi depun mandatul în condiţiile în care situaţia se menţinea la un anumit echilibru. Ţinând cont de faptul că, aşa cum până acum, împreună cu dumneavoastră, am găsit soluţii, aşa cum până acum nu am dat înapoi în faţa responsabilităţii, după discuţiile pe care le-am avut la nivelul coaliţiei şi aseară şi în această dimineaţă, am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învăţământ, am decis să menţinem acest dialog astfel încât să găsim soluţii pentru problemele îndreptăţite ale cadrelor didactice şi să facem în aşa fel încât, pe baza înţelegerii şi raţiunii, împreună cu dumnealor, să găsim soluţii, doar că aceste soluţii nu se pot rezolva printr-o singură decizie. Sunt probleme care au fost acumulate în timp, în peste 30 de ani”, a afirmat Ciucă, la Palatul Victoria, într-o declaraţie susţinută alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor