logo
RNTV Live

Iohannis despre cererile profesorilor pentru creșterea salariilor

25249CBC-056D-4038-982D-C45E5EDB1D4A
Tudor Teodora

Cererile profesorilor pentru creșterea salariilor sunt îndreptățite, dacă vrem un sistem foarte performant, trebuie să plătim profesorii, a spus miercuri președintele Klaus Iohannis când a fost întrebat de ziariști despre greva generală anunțată de sindicatele din educație.

”Solicitările dascălilor pentru măriri salariale sunt îndreptățite în condițiile în care avem o inflație destul de mare. Dar în realitate avem nevoie de mult mai mult și am spus acest lucru în ultimii ani, când lucram la proiectul România Educată. Dacă dorim un învățământ de foarte bună calitate, trebuie să avem toate condițiile, nu doar săli moderne, trebuie să avem grijă de profesori să aibă condițiile pentru a-și face treaba cum trebuie”, a spus Iohannis într-o declarație de presă în Islanda, unde se află la un summit al Consiliului Europei.

”Profesorii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aici le dau dreptate”, a mai spus șeful statului.

Declarația sa a venit la finalul negocierilor eșuate dintre sindicate și premierul Nicolae Ciucă. Liderii celor trei mari sindicate din educație au anunțat miercuri la guvern că planurile pentru declanșarea în 22 mai a grevei generale rămân intacte.

Iohannis a mai spus că problema salariilor e legată ”artificial” de dezbaterile pe noile legi ale educației.

”Chestiunea e artificial legată de legile educației. Salarizarea nu are legătură cu legile educației. Dacă aceste chesiuni se obțin prin grevă, e o întrebare care se poate pune, însă sindicatele își fac planul lor. Dacă vrem un sistem foarte performant, trebuie să plătim profesorii”, a mai spus Iohannis.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor