logo
RNTV Live

ATENȚIE! A fost diagnosticat primul caz de variola maimuței în România

variola maimutei
Oana Stoica

Primul caz de variola maimuței diagnosticat în România, anunță Ministerul Sănătății

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București, iar starea lui de sănătate este bună, a transmis ministerul condus de Alexandru Rafila.

Boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună.

Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.

Se pare că bărbatul s-a infectat de la o persoană apropiată care a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa, unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat.

Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei. 

Ce este variola maimuţei?   

Variola maimuţei este o infecţie virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în părţile împădurite din Africa Centrală şi de Vest în urma contactului cu rezervorul animal.

Este cauzată de virusul variolei maimuţei, care aparţine familiei ortopoxvirusului.

Care sunt simptomele?   

Simptomele sunt adesea uşoare, deşi leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase.

Acestea includ erupţii cutanate veziculoase sau leziuni pe orice parte a corpului – inclusiv în contextul actual particular – în jurul organelor genitale şi anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflaţi şi leziuni la nivelul gurii şi al ochilor.  

Citeste mai mult: adev.ro/rdf42k

Pentru știri importante din Prahova – citește https://portal.republikanews.ro/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor