logo
RNTV Live

UN PAS IMPORTANT PENTRU VIITORUL CENTRU DE RADIOTERAPIE

Dumitrescu Vlad

Municipalitatea ploieșteană a mai făcut un pas importan în vederea achiziționării aparaturii necesare ”Centrului de Radioterapie”. Consiliul Local Ploiești a votat proiectul de Hotărâre prin care se va asigura cofinanțarea de 10% din valoarea investiției, restul fondurilor necesare fiind asigurate de Ministerul Sănătății.

Legislativul ploieștean a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de Hotărâre prin care se va asigura cofinanțarea de 10% din valoarea totală a aparaturii necesare Centrului de Radioterapie.

De altfel, există garanția că Ministerul Sănătății va aloca 90% din costul  aparaturii necesare ”Centrului de Radioterapie Ploiești”.

Lucrările la Centrul de Radioterapie din incinta Spitalului Municipal Ploiești  ar fi trebuit să fie finalizate până la data de 31 martie 2021, însă termenul a fost prelungit până la 31 decembrie 2024.

Centrul de Radioterapie cu energii înalte este necesar pentru tratarea persoanelor cu afecţiune oncologice. Imobilul va fi format din două buncăre de radioterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un buncăr pentru brahiterapie cu cameră de comandă și spații anexe, un computer tomograf simulator cu cameră de comandă, cu ajutorul căruia sunt stabilite cu precizie zonele care urmează să fie iradiate, cabinete pentru medici și saloane destinate spitalizării de zi, plus alte amenajări pentru pacienți și aparținători, dar și pentru personalul medical.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor