Investiţia unui gigant aduce Ploieştiului 120 de noi locuri de muncă

Cel mai mare producător de ţigarete din România face o investiţie de zeci de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti / sursa foto Gândul Info

Cel mai mare producător de ţigarete din România face o investiţie de zeci de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti

Investiţia celui mai mare producător de ţigarete din România atinge valoarea de 60 de milioane de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru ridicarea unei noi hale de producţie şi retehnologizare. Fabrica de la Ploieşti ar urma să devină a doua cea mai mare unitate de producţie din Europa deţinută de companie şi una dintre cele mai tehnologizate şi mai bine dezvoltate unităţi de producţie la nivel global. 

Iniţial s-a vorbit de o investiţie de 21 de milioane de euro. Însă valoarea a fost triplată. Creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul a trei factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România, notează gândul.info.

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/o-noua-fabrica-s-deschis-astazi-langa-ploiesti-este-doua-unitate-de-productie-timken-din-romania/

Investiţia va crea şi noi locuri de muncă. În total 120. Până în prezent primele 90 au fost deja ocupate. Noile poziţii acoperă toate zonele de competenţe şi îndeosebi profilurile tehnice – operatori, tehnicieni, electricieni – şi logistice.

În acest moment, în unitatea de producţie de la Ploieşti lucrează aproximativ 700 de angajaţi şi 150 de contractori.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Gândul Info

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here