O nouă fabrică s-a deschis astăzi lângă Ploieşti. Este a doua unitate de producție Timken din România

Compania Timken a deschis astăzi porţile celei de-a doua fabrici din România ce răspunde cererii globale de rulmenți speciali Timken® cu role conice, cu diametre de până la 300 mm. Unitatea de producție amplasată pe o suprafață de 15.000m2 este rezultatul unei investiții de aproape 60 de milioane de dolari în cele mai moderne tehnologii și își începe activitatea cu un număr inițial de 120 de angajați.

Rulmenții Timken cu role conice produși în noua fabrică sunt componente mecanice esențiale care se regăsesc, de exemplu, în angrenajele și vehiculele industriale printre care utilajele din construcții și agricultură, camioane și macarale. Fabrica deservește direct producători de piese originale dintr-o gamă largă de segmente industriale, dar și utilizatori finali prin intermediul rețelei globale de distribuitori industriali ai companiei.

La deschiderea au fost prezenţi: Andreas Roellgen, vicepreședinte Timken pentru Europa, Asia și Africa, și Bogdan Stanciu, directorul fabricii din Prahova, .clienți și demnitari guvernamentali, precum și ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm.

„Sunt încântat să lansez a doua fabrică a companiei noastre în România. Această nouă unitate de producție ne întărește prezența în Europa și capacitatea de a răspunde nevoilor clienților de la nivel local și global cu ajutorul calității și serviciilor noastre de lideri de piață. Această investiție face parte din planul de creștere strategică al companiei care cuprinde extinderea geografică, competitivitatea producției și accelerarea proceselor operaționale de la dezvoltarea și până la comercializarea produselor,” a declarat Andreas Roellgen, vicepreședinte Timken pentru Europa, Asia și Africa.

Timken deține 73 de unități de producție și centre de servicii la nivel mondial, dintre care 8 în Europa – în Italia, Franța, Polonia, România și Marea Britanie.

sursa comunicat presă Compania Timken

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here