logo
RNTV Live

Inspectorii ITM Prahova, din nou în teren. Nereguli pe bandă rulantă

ITM
Mihai Constantinescu

Inspectorii ITM Prahova, din nou în teren și în lun iunie. Nereguli pe bandă rulantă

Au fost efectuate acţiuni de control în  domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare totală de 630.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 238 controale, în urma cărora s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare de 525.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au depistat 24 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 440.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 116 de controale şi s-au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare de 104.500 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 21 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.  De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea a 5 echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

”Reiterez  ceea  ce  am  anunțat  în  privința acțiunilor de  control  în  sectoarele economice în care se lucrează în aer liber sau în spații deschise și în care se desfășoară activități care presupun efort fizic intens și în cadrul cărora se va verifica respectarea prevederilor O.U.G nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă. Pe lângă asigurarea condițiilor minime pentru menținerea stării de sănătate a salariaților, cum ar fi: reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea apei minerale, asigurarea ventilației la locul de muncă, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus  și  alternarea  efortului  dinamic  cu  cel  static,  asigurarea  echipamentului  individual  de protecție, reducerea duratei zilei de muncă sau eșalonarea zilei de lucru pe două perioade, în scopul prevenirii unor îmbolnăviri profesionale determinate de lucrul în condiţii de temperaturi extreme, angajatorul trebuie să mai ia și următoarele măsuri: asigurarea examenului medical la angajare şi a controlului  medical  periodic,  urmărind  depistarea  precoce  a  contraindicaţiilor  pentru  muncă  la temperaturi  crescute;  asigurarea  primului  ajutor  şi  a  transportului  la  cea  mai  apropiată  unitate sanitară a persoanelor afectate; trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului  de  muncă  pentru  persoanele  cu  afecţiuni,  care  au  contraindicaţii  privind  munca  la temperaturi extreme.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Vezi și https://portal.republikanews.ro/varianta-delta/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/incendiu-vagon-cisterna…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor